Rönnells Vänner 5 år​

Lördagen den 21 september med början klockan 19.00 bjuder Rönnells vänförening till en jubileumskväll med deltagande av bland andra Horace Engdahl, Sara Danius, Joakim Pirinen och Lena Endre. En liten festbuffé och något gott att dricka serveras.

Rönnells är Stockholms och Sveriges största antikvariat som i åttio år har funnits i samma kvarter vid Birger Jarlsgatan. I en tid av snabba förändringar på bokmarknaden finns det goda skäl att värna om det yrkeskunnande som ett antikvariat står för. På senare år har Rönnells dessutom fått en ny roll som en livaktig kulturell scen i Stockholms innerstad. »Viktigare än Kulturhuset« löd ett omdöme i pressen när det i våras visade sig att Rönnells framtid äventyras av kraftiga hyreshöjningar. Hur man än värderar Rönnells står det klart att antikvariatet blivit en angelägenhet för många stockholmare – det ser man om inte annat på köerna som ringlar utanför på gatan till alla författarkvällar, konserter och konstutställningar. Fenomenet Rönnells är intressant av ytterligare ett skäl, nämligen att den utåtriktade verksamheten bedrivs med ett minimum av bidrag. Det är medarbetarnas kreativitet och uthållighet som har lagt grunden för framgången.

Uppdaterat 17/9: Nu är evenemanget fullsatt, och vi kan tyvärr inte ta emot fler gäster denna gång.