Cirkus Rönnells och Rönnells Resor; skyltningstävling på Rönnells

Kom på vernissage och se den första vinnaren av två!

Efter kontakt med designutbildningar i Stockholm beslutade Rönnells Vänners styrelse om att samarbeta med Forsbergs skola för grafisk design. En skyltingstävling har gått av stapeln mellan avgångsstudenter på skolan. Självklart en skyltning med fokus på Rönnells! Det enda kravet var att minst tio av antikvariatets böcker skulle synas i skyltfönstret.

 I juryn ingick: Rikard Johansson, Rönnells; Embla Sue Panova, Forsbergs; Elin Skogkvist, JoAnn Tan Studio, Björn Springfeldt, tidigare chef Moderna museet; Ingrid Svensson, Rönnells Vänner samt Eva Wilson, Forsbergs.

Åtta spännande, kreativa och genomarbetade förslag har juryn valt mellan. Juryarbetet slutade med att vi utsåg två vinnare: ”Cirkus Rönnells” och ”Rönnells resor”.

Fönstret ”Cirkus Rönnells” har vernissage fredagen den 10 mars kl. 17. Varmt välkommen! Björn Springfeldt invigningstalar och därefter serveras musik och vin. ”Cirkus Rönnells” kommer att finnas på plats i tre veckor.

 

Medlemskväll

Välkomna på en medlemskväll i fågelns tecken. 

Den 30 november klockan 19.00 på Rönnells Vänner. 

Ta med medlemskortet.

fåglar.jpg


Avtackning av ordförande Torbjön Schmidt

Vid föreningsstämman 2015 avtackades Torbjörn Schmidt som nu avgår som ordförande i Rönnells Vänner. Torbjörns arbete i föreningen har varit ovärderligt och han kommer att vara mycket saknad. Samtidigt har vi glädjen att välkomna Ingrid Svensson som ny ordförande. Ingrid Svensson har länge arbetat på Kungl. biblioteket, under den längsta perioden som chef för Handskriftsenheten. Idag är hon bl.a redaktör för tidningen Biblis. I den nya styrelsen vill vi också välkomna Ina Sohlberg och Peter Luthersson.

 

   Torjörn Schmidt tillsammans med en av sina gåvor.

 

Torjörn Schmidt tillsammans med en av sina gåvor.

   Ingrid Svensson och Torbjörn Schmidt

 

Ingrid Svensson och Torbjörn Schmidt

Välkommen till föreningsstämma och föredrag!

Måndagen den 20 april kl. 18.30 på Rönnells antikvariat

Välkommen till föreningsstämma och föredrag!

ORDEN BLOTT ÄR SÄKERT GOTT

 

Carl-Johan Malmberg talar om den irländske poeten William Butler Yeats

 

Yeats.jpg

I år kombinerar vi vänföreningens årsmöte (18.30) med ett föredrag av Carl-Johan Malmberg (ca 19.30) om Yeats, som är ämnet för en av hans kommande böcker. Vi uppmärksammar också att vänföreningens styrelse förnyas; Torbjörn Schmidt, föreningens ordförande sedan starten, slutar och det gör också Eva Bonnier, samtidigt som tre nya ledamöter kommer att utses.

 

Vi bjuder på förfriskningar

 

*

 

Anmäl ditt deltagande till: info@ronnellsvanner.se

Nytt hyresavtal för Rönnells Antikvariat

I våras ingick Rönnells Antikvariat ett nytt hyresavtal med Humlegården Fastigheter AB. Hyresavtalet, som sträcker sig fram till våren 2017, gör det möjligt för antikvariatet att finnas kvar i lokalerna på Birger Jarlsgatan 32 (dock med viss reduktion av lagerytan i källarplanet). Rönnells Vänner vill tacka alla medlemmar för värdefullt opinionsstöd i denna sak! Tack också till Humlegården Fastigheter för framsynthet och tillmötesgående. En uppskattad kulturinstitution kommer nu att kunna leva vidare och utvecklas i sin traditionella miljö.

 

 

Nytt år!

Nytt år, nya unika och oförglömlig kvällar på Rönnells. Välkommen!
(Och vill du har förhandsbesked om kommande händelser behöver vi ha en
aktuell epostadress.)