GOTT BOKÅR 2023

Vi är glada i föreningen över att på olika sätt ge antikvariatet vårt stöd - under 2022 bland annat i form av bidrag till önskade inköp: en värdefull samling konstböcker samt förstaupplagan av Bellmans Epistlar och sånger.

Medlemskvällen den 9 november under rubriken Antikvariatet då - nu - sedan blev mycket välbesökt med spännande samtal på temat antikvariatets roll och betydelse på den moderna svenska bokmarknaden. Vi återkommer så småningom om en kommande medlemskväll till våren.

Antikvariatets evenemang i butiken på Birger Jarlsgatan lovar att bli fortsatt täta och lockande! Efter årsskiftet är det dags för en Claes Hylinger-kväll redan den 9 januari, datumet för författarens 80-årsdag: se antikvariatets hemsida för mer info.

Många av oss har följt Claes Hylingers författarskap genom åren, gärna med regelbundna omläsningar. Själv tar jag då och då fram Det hemliga sällskapet från 1986, med öppningsraden "Ibland drömde jag att jag vaknade."

Några boktips från antikvariatets hemsida: Izzy Youngs barndomsminnen (400:-), Linn Ullmanns Flicka, 1983 signerad av författaren (275:-) och Carl Kylbergs barnbok Lejonet Leo, 1939 (3.000:-).


Med boksynta helghälsningar

Magnus Florin
ordförande i Rönnells Vänner